Karácsonyi parti augusztusban?

Szerző: | aug 22, 2016 | Céges karácsonyi parti ötletek

Télapó az ablakban

Miért állj neki a karácsonyi parti szervezésének már most?

Talán azt gondolod, hol van még karácsony, pedig ahogyan a fenti képen is láthatod, a Télapó már az ablakban leselkedik.

Azt képzeled, a nyári melegben kényelmesen hátradőlhetsz és halkan mormolgathatod a “majd holnap” mantrát vagy esetleg Pató Pál Úr örökérvényű, ámde igen káros bölcsességét, miszerint “Ejj, ráérünk arra még”?

Hadd emlékeztesselek: Mr. Pató Pál nem volt igazán menedzser típus és a mai multis vagy egyéb céges környezetben sem futna be nagy karriert. Ráadásul a “Majd holnap” mantra sem oldja meg a gyakorlati kérdéseidet, mindössze áttolja holnapra a mai feladatokat, amik így egyre nagyobb hegyet képeznek előtted.

Mire észbekapsz, lemegy az iskolakezdés, a nyárvégi egyéb tennivalók máris ugrott a szeptember. Amint véget érnek az őszi borfesztiválok darázszümmögéses, borgőzös másnap reggelei, elkezdődik az év végi hajrá. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már októben végén kinyilatkoztatásra kerülnek a karácsonyi vásárlásra felszólító szent evangéliumok, a boltok és a webáruházak polcait elárasztják a mikulásjelmezek és a karácsonyi műhó spray legdivatosabb színekből álló flakonjai.

A céged dolgozói elkezdenek találgatni, hogy vajon ebben az évben ki kivel fog összemelegedni a karácsonyi partin. Közben felidézik a tavalyi hangulatát és elmerengenek azon, vajon jobb lesz-e az idei, sikerül-e felülmúlni azt az emlékezetes esetet pár éve, amikor…

Mi az első lépés az emlékezetes évzáró parti felé?

Van néhány olyan döntés és előrelátó lépés, amiért a decemberi túlhajszolt, lestrapált és pihenésre vágyó éned végtelenül hálás lesz majd szorgalmas, bölcs és előrelátó augusztusi énednek.

Ráadásul jövőbeli éned hálája mellett az időben elkezdett felkészülés a következőket garantálja neked:

  • teljes költségvetéstől függően akár több 100.000 Ft megtakarítást.
  • emlékezetes évzáró bulit.
  • elégedett dolgozói Facebook posztokat a buli másnapján.
  • nyugodtabb vezetőket a bulin.
  • pihentetőbb éjszakákat az év utolsó hónapjaiban.
  • 2,28%-al kevesebb ráncot.
  • kisimult, békés gondolatokat.

A döntések fontossági sorrendje a következő:

Saját szervezés vagy külsős cég

Elsőként azt a döntést célszerű meghoznod, hogy belső körben szervezed meg vagy kiadod rendezvényszervező cégnek. (ezzel kapcsolatosan hamarosan készítünk egy hosszabb írást, ami segít majd a döntésben). Amennyiben kiadod a rendezvény megszervezését, akkor a második és a harmadik lépés igazi felelőssége azonnal lekerül a válladról és fellélegezhetsz az egész további folyamatot illetően.

Helyszín

A nagyobb létszámot is befogadni képes helyek pillanatok alatt betelnek, mivel az országban csak kevés van belőlük. 400 fő a bűvös határ, ez alatt viszonylag több a lehetőség, fölötte már nagyon kevés az a rendezvényhelyszín, ami magas színvonalon képes kiszolgálni ekkora létszámot.

Fellépők, sztárok

A kapós sztárok is elfogynak pár héten belül, így a helyszín lefoglalása után azonnal célszerű nekilátni kitalálni a programot és megszervezni a megvalósításához szükséges partnereket. Ha ez elcsúszik, akkor marad a megalkuvás, a “futottak még” mezőnyből való szemezgetés, a későn eszmélők már csak a méregdrága vagy meglehetősen leharcolt helyszínek és a “lejárt szavatosságú” valósághow sztárocskák közül tudnak válogatni.

Ezért láttunk neki még az augusztusi melegben a vészharang kongatásának ahelyett, hogy az oldal elindulását ünnepelnénk.

Segíthetünk?

Ha úgy érzed, jól jönne némi segítség a felkészülésben, kattints a kék gombra és vess egy pillantást a szolgáltatásainkra!