Rendezvényhajók – céges buli a vízen

Szerző: | szept 5, 2016 | Rendezvényhelyszínek

rendezvényhajók céges évzáró parti a Dunán

Rendezvényhajók: stílusos, kalandos, kreatív koncepció az évzáró céges bulihoz

Tengerre (Dunára), magyar, ahogy már Kossuth Lajos is megmondta!

(a netes lexikon tanulsága szerint nem egészen ezt mondta, ezért ha kíváncsi vagy a teljes igazságra, akkor ide kattintva elolvashatod)

Ugyan némiképp sántít a dolog, mert a tenger meglehetősen messze van és a te céged sem viselné el egy tengeri luxusjachton megtartott buli egekig rúgó költségeit, de a dunai rendezvényhajók remek alternatívát kínálnak. Főleg Budapest esti panorámájával az ablakban, miközben egy kellemes vacsorát követően jóllakottan nézel kifelé, lágy, andalító zene kíséretében.

Új termék/szolgáltatás bevezetésére készül a céged?  Idegen piaci területekre szeretne betörni?

Tengerre, magyar! Irány az új lehetőségek végtelen óceánja. A 2017-es év az újdonságok, a felfedezések éve lesz, amikor eddig ismeretlen viezeken fogunk hajózni. Valószínűleg találkozunk majd a konkurencia kalózhajóival, körülöttünk vérszomjas cápák úszkálnak, de ha a legénység bízik a kapitány tudásában és egy emberként beleáll a feladatba, akkor nem csak hogy túlélhető lesz a kaland, hanem mindenki kincsekkel megrakodva tér majd haza az év végén.

Széthúz a csapat, az osztályok fúrják egymást, az energia a belső harcokban forgácsolódik szét? Ideje lenne újra megtalálni a közös irányt?

Egy hajóban evezünk. Ideje félretenni az egymással való versengést és megragadni az evezőket, beállítani az irányt, felhúzni a vitorlákat. Visszaülni a padra, meghallani a vezető szót, ami kijelöli a jelenlegi helyzetet, megadja a ritmust majd megmutatja, melyik csillagot érdemes követni az elkövetkező évben.

Új vezető érkezik a céghez?

Koronázni már annyira nem divat a világnak ezen a táján, de egy remek Mátyás király parti stílusos belépő lehet. A Duna befagyására egy jó ideje már hiába várakozol, így célszerű vízre szállni és egy rendezvényhajó exkluzív környezetében megtartani az új vezető beiktatását. A megfelelően felépített rendezvénykoncepció által a dolgozókban erősödhet a remény, miszerint Mátyáshoz hasonlóan igazságos vezetője lesz majd a vállalatnak.

Milyen előnyei vannak a rendezvényhajón tartott eseményeknek?

  • Egyedi koncepció, amit abból már fentebb kaptál néhány ízelítőt.
  • Kiszakadsz a megszokottból, amire jó az esély, mert kevesen hajóznak nap mint nap a Dunán.
  • Egy új nézőpontot ad a városról, ha Budapesten dolgozik a cég.
  • Kevésbé kell foglalkozni a többi elemmel (cathering, fellépők), mert önmagában a hajó ad egy exkluzív keretet az eseménynek.
  • Ha kirándulóhajót választasz, akkor egyszerű betartani az időkeretet, tehát biztosan minden kolléga végig jelen lesz.

Mik a hátrányok?

  • Limitált a létszám. Még állófogadás esetén sem lehet 500 főnél nagyon befogadóképességű hajót találni.
  • Árban magasabb kategória, mintha egy átlagos rendezvényhelyszín, ezért érdemes jól átgondolt koncepcióval nekivágni.
  • A hely lehetőségei korlátozottak lehetnek terület tekintetében.
  • A néhány leginkább asszociális kolléga kifogásolhatja a helyszínt.
  • Korlátlan italfogyasztás esetén a túlzottan nagyivó kollégákra mentőmellényt kell rakni már a buli elején.

Rendezvényhajók Budapesten

Ha már megvan a koncepció, akkor egyetlen lépés van hátra, a megfelelő hajó megtalálása.

Állóhajók: Itt leginkább a Dunára és a városra való egyedi kilátás miatt éri meg, illetve az, hogy egyetlen keskeny pallón lehet elmenekülni, vagyis ki és bejönni a hajókra.
Sétahajók: Ezzel már lehet hosszabb-rövidebb kirándulásokat tenni. Ha már elindul a csapat, akkor érdemes minimum 3 órásra tervezni a programot.
Luxusjaht: Ha el akarod képráztatni a fontosabb partnereidet, céged kulcsembereit, remek választás egy luxusjaht. Persze azért ne a Bachreini szultán 300 fős tengerjárójára gondolj, ezek a jachtok szintén a Dunán közlekednek, csak lényegesen exkluzívabb felszereléssel és szolgáltatásokkal állnak rendelkezséedre.

Saját élmény: amikor még egy ninivei pénzváltó intézet munkatársaként dolgoztam és egy dolgozóknak szervezett új termékbemutató és hálákodó bulit tartottak hajón, hogy legyen exkluzív jellege, ha már a világ legnagyobb pénzváltó vállalkozása. Kissé alulszámoltak az idővel, mert a Boráros térről induló hajót visszafordították a Margit híd után, így a dolgozók kénytelenek voltak zsebükbe tömni a félig megrágott szendvicset és műanyag pohárkákba kanalazni a franciasalátát, majd egy másik műanyag pohárral a kezükben egyensúlyozni kifelé a kikötés után, mivel lejárt az idő és jött a következő csoport.

Állóhajók, ahol biztosan nem lesz tengeribeteg senki a fedélzeten.

A38
Web: https://www.a38.hu/hu/
Vogue Hajó Étterem
Web: http://www.restaurantvogue.hu/

Fortuna Szálloda- és Étteremhajó Budapest
Web: http://fortunaboat.com/hu

Columbus
Web: http://www.columbuspub.hu

Vén Hajó Étterem a Kossuth Múzeumhajón
Web: http://www.venhajo-etterem.hu/

Mobilis rendezvényhajók, avagy irány a nyílt víz.

Legenda hajók
Web: http://legenda.hu/hu/gyertyafenyes-vacsora-dunan

Operetthajó
Web: http://www.operetthajo.hu/

Gróf Széchenyi rendezvényhajó
Web: http://www.nosztalgiahajo.hu/

Rubin Group
Web: http://rubingroup.hu/hajoink

Zsófia rendezvényhajó
Web: http://www.zsofiahajo.hu/

Ha HR-esként olvasod a cikket, akkor mentsd el bátran a könyvjelzők közé, hogy bármikor rátalálhass. Egyébként meg iratkozz fel a blogértesítőre és hasonló idő és munkakímélő cikkek tucatját kapod majd folyamatosan.

Jól állsz ötletekkel és inkább megvalósításra van szükséged? Szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni a rendezvényedből? Akkor kattints bátran a lenti gombra és irány a szolgáltatások oldal.